Η πιστοποίηση

logo_modus_TELIKOΟ ΑΣΠΚ Άρβης εφαρμόζει σε συνεργασία με τη MODUS DCS Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, σύμφωνα με τα πρότυπα του Agro 2.1 - 2.2 και Global Gap στο πλαίσιο μιας εναλλακτικής συμβατικής, φιλοπεριβαλλοντικής μεθόδου παραγωγής, σύμφωνα με την οποία ο παραγωγός ακολουθεί κοινούς κανόνες στην καλλιέργεια, στην προστασία των εργαζομένων και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Έτσι ο κάθε παραγωγός ακολουθείι συγκεκριμένους κανόνες παραγωγής, σύμφωνα με τις υποδείξεις των γεωπόνων της MODUS DCS και του συνεταιρισμού καθώς τηρεί αρχεία καταγραφών των πρακτικών που εφαρμόζει,  με στόχο τη διασφάλιση της υγείας του καταναλωτή και την προστασία του περιβάλλοντος.


agrocertΠιο συγκεκριμένα ο συνεταιρισμός μέσα από την εφαρμογή του Agro περιγράφει τις απαιτήσεις στις οποίες πρέπει να συμμορφώνεται μια γεωργική εκμετάλλευση, προκειμένου να πιστοποιηθεί για την εφαρμογή του Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης (ΣΟΔ) στην παραγωγή των προϊόντων της και πιο συγκεκριμένα κατά την ανάπτυξη του Agro 2.1 εφαρμόζει τις γενικές απαιτήσεις στο σύνολο της γεωργίας που μπορούν να επιθεωρηθούν αντικειμενικά.

Ενώ κατά την ανάπτυξη του Agro 2.2 προσαρμόζεται στις τεχνικές και νομικές απαιτήσεις του συστήματος στη φυτική παραγωγή που συνοδεύουν το πρότυπο. Στις απαιτήσεις αυτές περιλαμβάνονται οι γενικοί κανόνες ορθής γεωργικής πρακτικής και τα συνοδευτικά μέτρα φιλοπεριβαλλοντικής άσκησης της γεωργίας (φυτικής παραγωγής) ώστε να παράγονται ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα και να επιτυγχάνεται η άριστη διαχείριση του περιβάλλοντος. 

Η Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην προκειμένη περίπτωση εφαρμόζεται σε συλλογική βάση από την Οργάνωση Παραγωγών, με επιστημονική υποστήριξη και παρακολούθηση από επιβλέποντα τεχνικό σύμβουλο που στην προκειμένη περίπτωση είναι η Γεωπόνος του συνεταιρισμού κα Βασιλικάκη Φωτεινή.


globalgapΠέρα όμως από την εφραμογή του Agro ο συνεταιρισμός με αφορμή το γεγονός ότι διοχετεύει προϊόντα στην Ευρωπαϊκή αγορά αναπτύσει παράλληλα το GLOBALGAP που αποτελεί το παγκόσμιο πρότυπο με εφαρμογή της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις των παραγωγών ανά την υφήλιο.

Ο συνεταιρισμός έχει ως κύριο μέλημα μέσα από την εφαρμογή του να καθησυχάσει τους καταναλωτές σχετικά με το πώς παράγονται τα τρόφιμα στον αγρό γεγονός που επιτυγχάνεται με την ελαχιστοποίηση των βλαβερών για το περιβάλλον αγροτικών εργασιών, την μείωση της χρήσης χημικών σκευασμάτων και την εξασφάλιση μιας υπεύθυνης προσέγγισης στην υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων.


logo-agro_TUV_HELLAS

Την ανάπτυξη των παραπάνω συστημάτων GLOBAL GAP & AGRO 2.1 - 2.2 έχει αναλάβει επί σειρά ετών η MODOUS DCS ενώ την επιθεώρηση και την έκδοση των πιστοποιητικών διενεργεί και υλοποιεί ο φορέας πιστοποίησης TUV NORD (TUV HELLAS).

Η διαφορετικότητα στην ανάπτυξη των συστημάτων προέρχεται από την MODOUS DCS καθώς η τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει σε συνάρτηση με την μακρόχρονη εμπειρία των στελεχών της στα συστήματα ποιότητας, ασφάλειας, διαχείρισης, και τυποποίησης, συνδυάζει την επιστημονική γνώση, την χρήση των νέων τεχνολογιών και του internet με την παραγωγή και την αγορά, γεγονός που ανατρέπει τα έως σήμερα δεδομένα και παρέχει εγγυήσεις θετικών εμπορικών αποτελεσμάτων στην επιχείρησή σας.

onlineΣήμερα ο συνεταιρισμός μεσω της υπηρεσίας e-cert πρωτοπορεί παγκόσμια καθώς αναπτύσσει διαδικτυακά τα παραπάνω συστήματα και παρέχει στους αγοραστές των κηπευτικών και στους καταναλωτές κάθε πληροφορία μέσα απο την διαδικτυακή βάση διαχείρισης δεδομένων www.e-cert.gr :

 • απόλυτη αξιοπιστία των δεδομένων,
 • ταχύτητα στην επεξεργασία των δεδομένων,
 • απαλλαγή από γραφειοκρατικές διαδικασίες,
 • στήριξη των τεχνικών συμβούλων
 • αμεσότητα στα δεδομένα ασφάλειας των προϊόντων.
 • διαχείριση της παραγωγής κατά την τυποποίηση και την πώληση
 • έκδοση κωδικού παρτίδας προϊόντος - LOT NUMBER
 • απόλυτη ιχνηλάσημότητα στο προϊόν κατά την τυποποίηση και διακίνηση
 • απαλλαγή από γραφειοκρατικές διαδικασίες των εργαζομένων και υπευθύνων
 • εξειδικευμένη τεχνική στήριξη στα στελέχη των τμημάτων
 • ιχνηλάτηση στο προϊόν από τον προσωπικό σας Ηλεκτρονικό Υπολογιστή
 • διαφημιστική video προβολή κατά την ανάγνωση του LOT NUMBER

Το πλεονέκτημα  της videoπροβολής (spot), μέσω του Lot Number, φέρνει σε οπτική επαφή το συνεταιρισμό με τους πελάτες μας και τους καταναλωτές.

Τέλος στόχος μας είναι ο τελικός σας πελάτης ή ο καταναλωτής να αισθάνεται σίγουρος για την ποιότητα και την ασφάλεια του προϊόντος ή της υπηρεσίας που καταναλώνει ή λαμβάνει.

Επικοινωνήστε μαζί μας για τυχόν πρόσθετα ερωτήματα.


"Δύσκολο τον εαυτόν γνώναι, εύκολον τω άλλω υποτίθεσθαι".                                                               (Το να γνωρίζεις τον εαυτό σου είναι δύσκολο, αλλά εύκολο να συμβουλεύεις τους άλλους)                                                                                                                                    Θαλής ο Μιλήσιος 643 - 548 π.χ.